Медия за медиите

„Ах, тези медии!“ не се отказва да следи събитията на деня, напротив! Следи ги, но опосредствано. Следи техния живот в медиите, гледа отражението им в телевизионния екран, в екрана на компютъра или на мобилното устройство. „Ах, тези медии!“ наблюдават новината и начина, по който средствата за масова информация я „обличат“.


Иван Стамболов

Директор

До 1994 г. е хоноруван сценарист и продуцент в Националната телевизия, Националното радио и Дарик Радио. През 1994 г. основава собствена компания и се заема с консултантски бизнес, с който се занимава и до днес предимно в областта на медиите и политическото позициониране. Автор е на няколко сборници с публицистика и книги, сред които „Безобразна поезия“ (пародия) „Додекамерон“ (12 новели), романите за Янаки Богомил, „Картаген трябва да бъде разрушен“ и др. Автор е на един от най-популярните български блогове Sulla.bg, носител на наградите на Българската WEB асоциация и Фондация „БГ Сайт”.

Мартин Табаков

Главен редактор

Мартин Табаков е магистър по История на философията от СУ „Св. Климент Охридски” и доктор по политически науки от НБУ. Специализираните му интереси са свързани с турската вътрешна и външна политика, както и с процесите в Близкия изток. Автор е на редица аналитични коментари в българските медии. Работил е като съветник към Политическия кабинет на Министъра на външните работи на България.

Виктория Георгиева

Заместник-главен редактор

Виктория Георгиева е изучавала журналистика, завършила е и „Религията в Европа“, направление „Ислям“, в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Автор на множество коментари в различни медии, включително в-к „Труд“ и „Трибюн”. Била е член на Студентски съвет при СУ, работила е като специалист маркетинг и реклама за водещи български компании. Интересува се от политика и история.

Николай Облаков

Консултант

Създател на дясната платформа „Консерваторъ“. Има опит като маркетинг мениджър в редица водещи български и чужди компании, както и като главен редактор и колумнист в български медии. Дигитален редактор в Евронюз България и консултант на „Ах, тези медии!“.

Димитър Петров

Колумнист

Димитър Петров е роден през 1978г. в София. Магистър по Социология от СУ „Св. Климент Охридски“ и Магистър по Туристически дестинационен мениджмънт от Университета в гр. Бреда, Нидерландия. Секретар на „Един завет“ – Клуб на потомците на офицерския корпус на Царство България. Член на Младежки консервативен клуб. Има множество коментари във водещи български медии.

Владислав Апостолов

Колумнист

Владислав Апостолов е автор и журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни медии. Културен редактор във вестник „Труд” и коментатор в БНР. Пише и говори за култура, кино, политика и медии, един от участниците в подкаста „Тихо, филмът започва“. Има интервюта с колекция от интересни световни фигури от Франсис Форд Копола до Горан Брегович.

Тома Петров

Колумнист

Тома Петров е автор на текстове с научно-популярна насоченост, преводач и християнски апологет. Вижда познаването на философията и историята като единствен начин за пълноценно разбиране на случващото се около нас. Интересува се също от геополитика и международни отношения. По образование е икономист, като какъвто и работи.

Димитър Стоянов

Колумнист

В гимназията и в първите години като студент Димитър Стоянов пише и публикува в печатни издания коментари на политическа и правна тематика. През 2005 г. е избран за народен представител, през 2007 г. за евродепутат, а по-късно е преизбран. Междувременно завършва висше образование – специалност „Право“ в Софийския университет. Впоследствие излиза от политиката и през 2015-та г. полага клетва като адвокат от Софийската колегия, като и до днес работи на свободна практика по специалността си.

Ирена Тодорова

Колумнист

Д-р Ирена Тодорова завършва бакалавърската програма по политически науки (на френски език) и и магистърската по дипломация и международни отношения на Нов български университет. Доктор по политически науки към същия университет, както и главен асистент и преподавател. Съветник е в политическия кабинет на министрите на образованието и науката (2014-2016) и на външните работи (2016-2017) на Република България. През 2016 г. печели стипендия на Държавния департамент на САЩ за специализация по американска политическа мисъл.Любен Дилов – син

Коментатор

Любен Дилов-син е български писател-сатирик, журналист, сценарист на телевизионни и кино продукции, автор и продуцент, политик. Създател и главен редактор на единствения сатиричен ежедневник в българската история, както и първото ежедневно частно национално радиопредаване. Той е съосновател и сред един от идеолозите на емблематичните телевизионни предавания “Ку-ку” , “Каналето” ,“Хъшове” , “Шоуто на Слави”. От 2010г. е главен редактор на българското издание на италианското списание „L’Europeo“.

Любомир Канов

Коментатор

Любомир Канов е психиатър и публицист. Завършва медицина и специализира психиатрия в Медицинска академия в София. Работи по специалността си и в България, и в САЩ. През 1977 г. е арестуван и осъден с обвинение за „опит за бягство“ и „подривна дейност срещу социалистическия строй“. Излежава присъдата в Старозагорския затвор. Eмигрира от България през 1984 г. и отива да живее първо в Канада, а след това и в САЩ. Автор e на няколко книги, сред които „Вселената според Гуидо“ и „Стрела от тръстика“. Негови творби са превеждани на различни езици.

Людмил Кържилов

Коментатор

Людмил Кърджилов е завършил журналистика в СУ „Климент Охридски“, профил „Телевизионна журналистика“. Има следдипломна квалификация „Международни отношения“ отново в СУ и няколко специализации: по управление на медии, Гармиш – Партенкирхен, Германия, по организация на работата в частна радиостанция в радио WSTW в Wilmington, USA; курс по Радио мениджмънт – Дойче Веле. Управител и главен редактор в „Дарик нюз“ ЕООД.Бойко Василев

Бойко Василев е водещ и продуцент на „Панорама“ по Българската национална телевизия. Снима репортажи и документални филми: от 2010 г. до 2016 г. продуцира документалната поредица по международна тема „Светът на живо“. Отразява войните в Сирия (2012 г.) и Ирак (2015 г.), а през юни 2001 г. организира специално издание на „Панорама“ от Скопие, във връзка с конфликта в Македония. Преди това е отразявал конфликтите в Босна и Херцеговина (1994 г. и 1995 г.), в Косово (1998 г.), ударите на НАТО в Белград (1999 г.), протестите срещу Слободан Милошевич (2000 г.). Владее английски, руски, немски, испански, босненски/сръбски/хърватски и ползва френски.

Нора Клинтън

Нора Димитрова Клинтън завършва класическа и английска филология в СУ „Св. Климент Охридски“, втора магистратура в Лондон и докторат по класическа лингвистика в университета “Корнел”. Със съпруга си е съосновател и съпредседател на Фондация “Американски научен център – София” (www.arcsofia.org), която вече 16 години служи като мост между академичните общности на САЩ и България.

Мартин Захариев

Мартин Захариев е завършил право в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и е специализирал медиен мениджмънт в САЩ и Англия. През последните 25 години е работил в областта на медиите, телекомуникациите и туризма, като журналист, редактор, радио и телевизионен водещ и продуцент. Дългогодишен издател на списания, сред които „Егоист” и „Плейбой”, както и предприемач в различни медиини и иновативни технологични проекти. През 2013 г. е избран за депутат от София в 42-то Народно събрание, като гражданска квота, където е член на Комисията по култура и медии. В 43-то Народно събрание е съветник към същата комисия.

Емил Кошлуков

Емил Кошлуков завършва английска гимназия в Пловдив през 1985 г. и влиза в казарма, но е осъден на 6 години затвор за опит да предизвика бунт. През 1988 г. е освободен предсрочно. През 1989 г. е приет за студент в СУ „Св. Кл. Охридски“, където по негова инициатива се създава първото Независимо студентско дружество. Участва като делегат на СДС и водач на студентите на Националната кръгла маса през 1990 г.

При пожара на Партийния дом е набеден, че е участвал в подпалването, отнемат му и международния паспорт, успява да се прехвърли в Белград, а от 1991г. е в САЩ, където завършва политология. През цялото време активно сътрудничи на президента Жельо Желев, а през 2001г. година се присъединява към НДСВ и става депутат. От 2005г. е водещ и продуцент на различни предавания. От 2019г. е Генерален директор на БНТ и председател на УС.

Николай Георгиев

Негово високоблагоговейнство ставрофорен иконом Николай Георгиев е председател на Църковното настоятелство на Митрополитския катедрален храм „Света Неделя“, Началник отдел „Връзки с обществеността“ при Светия синод на Българската православна църква – Българска патриаршия.

Елена Коцева

Елена Коцева е завършила българска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Първите 10 години от трудовия си стаж преживява в образователната система, след което започва да работи в медиите – предимно онлайн издания. Главен редактор на News.bg от 2016 г.

Кирил Вълчев

Кирил Вълчев е роден през 1973 г. на 24 май (празника на Св. Кирил, на когото е кръстен). Завършва Класическата гимназия, а след това право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През следващите 21 години работи като адвокат, успоредно с което почти 28 години води емблематичното предаване на Дарик радио „Седмицата“. На 27 януари 2021 г. (пренасяне мощите на Св. Йоан Златоуст) без нито един глас против или въздържал се е избран от парламента за генерален директор на БТА.