Традиционното семейство е живо

На 4 юни в Русе официално беше поставено началото на „Месец на семейството” – съвместна международна инициатива на Сдружение „РОД (Родители, обединени за децата) – Интернешънъл” и Младежкия консервативен клуб, посветена на традиционното семейство, съставено от мъж, жена и техните деца, във времена, в които многобройни НПО-та и политически сили работят активно за подкопаването на неговите устои и за насаждането у българите на ценности, които за повечето ни сънародници са чужди и противоестествени.

Организаторите споделят, че целта на „Месеца на семейството” е да бъдат чествани „българското семейство и общата ни вяра, култура и традиционен светоглед”, както и да бъде насърчен диалогът за семейната политика и културната матрица на обществото ни.

Встъпително слово произнесе отец Йордан, който припомни, че в семейството ние се изграждаме като личности, за да заемем достойно своето място в обществото и да бъдем съвестни, отговорни и добри хора. Основната цел не е само да се възпроизведем, а да оставим след себе си нещо достойно, което осмисля нашия живот. Духовникът цитира Йоан Златоуст, според когото семейството е една домашна църква, обърна внимание, че трябва да положим усилия, за да се запази Божият дух жив в нея, и призова да бъдем добрия пример за наследниците си. Ето защо отец Йордан ни посъветва да се отдадем на децата си. Ако не сме близо до тях и не посеем у тях правилните семена, то бурените могат да избуят и да дойде ден, в който да не можем да ги познаем.

Свещеникът посочи още, че еднополовите връзки се нормализират по най-различни начини, но наш дълг е ние да възпитаме децата си в християнските ценности, които са ни съхранили. По негово мнение опитите за обезличаване на Църквата се дължат на факта, че тя пречи да бъдат насаждани противните на нея ценности, и затова ние трябва да пазим Църквата – и обществената, и домашната.

След свещенослужителя думата взе Кристиян Шкварек – председателят на Младежкия консервативен клуб, който сподели, че идеята на организаторите е на българите да бъде предоставена положителна алтернатива на това, което притеснява цялата консервативна общност на България, а именно ЛГБТИ движението, целящо разграждането на всичко, което ни свързва като общество.

Събитието беше подкрепено от лидерите на ВМРО Ангел Джамбазки, Александър Сиди и Искрен Веселинов.

Защо след като Денят на християнското семейство се отбелязва на 21 ноември, за месец на семейството беше избран юни? 1 юни отдавна е утвърден като Ден на детето и по естествен начин юни се превръща в Месец на детето, а оттам – и в Месец на семейството. Има обаче и вторична причина и тя става ясна от изказванията на отец Йордан и на Кристиян Шкварек. От 2008 г. у нас се провежда „София прайд”, към чиято първоначално заявена цел да се празнуват мирът, любовта и разбирателството между всички хора постепенно се прибавят и политически искания, най-притеснителното от които е искането за „включване в учебните програми по общообразователните учебни предмети в системата на училищното образование на актуална и научна информация” за ЛГБТИ хората.

След като открадна дъгата и месеца им от децата, вече петнайсет години ЛГБТИ общността води битка за умовете и сърцата им, като ги примамва с гротескните си панаири. Организаторите се възползват умело от неукрепналата детска психика, за да манипулират и индоктринират подрастващите, въвличайки ги в „забавления”, които в действителност представляват показно на поквара и разврат. Лицата, които непрекъснато говорят за човешки права и свободи, първи нарушават правото на най-малките да имат детство, изпълнено с подходящи за възрастта им дейности и забавления, като ги сексуализират от яслата и правят опити да ги склоняват към неподходящи за годините им занимания. Към това трябва да прибавим и внушението, че не съществува биологичен пол, а само социален такъв, и всяко дете може да избира от богат асортимент от полови идентичности, независимо че за петгодишното е нормално да мисли за любимите си игри и играчки, за поредната беля и за скрития във фризера сладолед, а не за смяна на пола. Тази година от „София прайд” са особено нагли, като към културните и спортни прояви (каквото и да означава това) добавиха и т.нар. „Детска сцена”. По този повод на 6 юни от „РОД – Интернешънъл” подадоха молба до прокуратурата и до Държавната агенция за закрила на детето с настояване за забрана на достъпа на непълнолетни до Прайда, както и за забрана на стриптийз сцените по време на шествието, тъй като тези прояви стават достояние на подрастващи, живущи в сградите по маршрута.

ЛГБТИ общността е изключително креслива, натрапчива и досадна, ползва се с подкрепата на редица НПО-та, посолства, политически партии и медии, а активистите ѝ се вихрят свободно в социалните мрежи, като изпод пръстите им излиза смесица от химни във възхвала на дъгоцветната им същност и обиди и заплахи към дръзналите да изкажат „престъпното” мнение, че всеки има право да живее, както намери за добре, но няма нужда да натрапва начина си на живот на околните. Да си припомним как миналата година рок певицата Милена Славова и светският хроникьор Евгени Минчев бяха подложени на публичен линч заради позицията си срещу Прайда. Милена се оплака, че е получавала дори заплахи за убийство. Всичко това създава усещането, че тази общност е вездесъща и всемогъща и именно тя задава дневния ред на обществото. Ако обаче за миг напуснем жълтите павета, ще си дадем сметка, че на десния бряг стои една далеч по-многобройна общност – т.нар. „тихо мнозинство”, хората с традиционни консервативни възгледи, за които бракът продължава да е съюз между мъж и жена и които държат синовете им да израснат в мъже, а дъщерите им – в жени, и един ден да продължат рода.

Именно към тихото мнозинство е насочен „Месецът на семейството”. Протестите срещу Прайда не работят и няма да доведат до нищо, освен до няколко скандала в сутрешните блокове на телевизиите и до няколко дена престрелки в социалните мрежи. Още по-безсмислено би било искането за забрана – да не забравяме, че забраненият плод е най-сладък. Според организаторите на новосъздадената инициатива далеч по-ефективният начин да се даде отпор на настъпващата заплаха е на гротескните панаири да бъде отговорено с онези „детски най-красиви светове”, за които пее Лили Иванова, а на книжките, песните и филмите, създадени с цел индоктринация, да бъдат противопоставени книжките, песните и филмите, които карат децата да мечтаят за приказни светове, пътешествия, приключения и битки със змейове, а не за смяна на пола и за победа на „Евровизия”.

Разбира се, отговорността подрастващите да бъдат задържани от светлата страна на живота е най-вече на родителите, но отговорност носят и медиите (ах, тези медии!), които през последните години са длъжници на традиционното семейство, бидейки главен проводник на неприсъщи за българския народ ценности. В този смисъл едно по-широко отразяване на „Месеца на семейството” би внесло баланс в медийната среда и би смекчило усещането за атентат срещу семейните ценности и умишлено разрушаване на темелите на обществото. Случаят е подходящ също на дневен ред да бъдат поставени и да се обсъдят възможните решения на наболели въпроси, като неадекватната семейна политика, нарастващия брой на разводите, постоянно високия процент на абортите, демографската катастрофа, възпитанието на подрастващите и овладяването на агресията сред тях. Прекрасно би било инициативата да бъде подкрепена и популяризирана и от известни личности, радващи се на любовта и уважението на българския народ (не става въпрос за кухи инфлуенсъри, а за признати в сферата си професионалисти с истинска биография). Вероятно част от тях се страхуват да не бъдат нападнати от ЛГБТИ общността, но подобни страхове, струва ни се, са неоснователни, предвид, че основната част от публиката им е с по-скоро консервативни възгледи. Достатъчно е да обърнем взор към миналогодишните скандали с Милена и с Евгени Минчев, които само спечелиха от нападките срещу тях, особено недолюбваният Минчев, който заслужи уважението на хора, които преди това не криеха антипатията си към неговата личност.

В заключение бих искала да споделя и едно обнадеждаващо наблюдение от преподавателската си работа. Въпреки повсеместната индоктринация броят на бившите ми и настоящи студенти с либерални възгледи намалява в сравнение с броя на тези с по-скоро традиционни възгледи. Увеличават се браковете и ражданията преди навършване на трийсет години, а тази година в една от групите имахме цели три бебета. Изобщо, сред младите хора се забелязва завръщане към семейните ценности.

Следващият празник от „Месец на семейството” е планиран за 11 юни в Бургас, а връхната точка ще бъде на 18 юни в София, като шествието ще потегли в 15 ч. от площад „Света Неделя”.

Последвайте ни във фейсбук:

Сподели:
Default image
Татяна Иванова

Татяна Иванова е завършила испанска филология в СУ. От 2017 г. е доктор по испански – с тема на дисертацията „Феминизация на испанския език в обществено-политическата реч“. От 2008 г. преподавам политически и практически испански в УНСС. Пише като автор за различни медии.