Бъдете смели! Попитайте Бойко Рашков

10 въпроса към Бойко Рашков, които никой не смее (или не иска) да зададе:

1. Защо МВР изтри от сайта си съобщението, че са арестувани Борисов, Горанов, Арнаудова и Стоянова по „120 разследвания на европейската прокуратура“, два часа след като го пусна ?

2. Защо се действаше по „неотложност“, кое наложи това, след като по делото всички задържани по-късно, са разпитвани още през декември?

3. Какъв свидетел на разследването е премиерът Кирил Петков, който няма нищо общо с Божков, не е присъствал на срещите му, не знае и нищо по темата? Това е все едно да разпитваш човек от улицата, какво е на Луната, без той да е стъпвал там.

4. Какво общо имат „показанията“ на Кирил Петков, Божков, някакъв сигнал на БОЕЦ и доклада на АДФИ за парите от хазарта, с европейските фондове и в частност с Европейската прокуратура ?

5. Като какъв премиерът нарежда  на подчинения си вътрешен министър да му повика полицаи в кабинета, пред които да дава „показания“? Всички хора са викани по РПУ-та или в Националната полиция, следствие и т.н., само Петков го разпитват в кабинета му.

6. Как МВР разпитва чрез „въпросник“, пратен по куриерска фирма, издирвания с червена бюлетина от Интерпол Васил Божков, който фигурира и в масивите на МВР като такъв?

7. Защо Божков отказва да дава обяснения по повдигнатите му 19 обвинения от прокуратурата, но охотно дава обяснения пред хората на Рашков?

8. Кой назначи члена на политбюрото на партията на Васил Божков Елена Фичерова-Караиванова за шеф на кабинета на Бойко Рашков? И кой я махна три часа преди да бъде обявен списъкът „Магнитски“? (Запоите на Рашков в хотел „Рила“ няма да ги коментирам).

9. Как преподавателят по наказателен процес Бойко Рашков ще обясни изявлението си от петък посред нощ, че за арестуваните няма доказателства и те тепърва ще се събират?

10. На работа ли е още шефът на пресцентъра на МВР и медиен съветник, без който не би могло да се пусне съобщението за арестувани хора с пълните им имена (защита на лични данни), които в същия момент не са арестувани? Наречено от Рашков „незначителна грешка“.

Бъдете смели! Питайте го! Пак ще избяга както в парламента в петък.

Източник: Фейсбук. Заглавието е на редакцията

Изображение: Нова ТВ

Последвайте ни във фейсбук:

Сподели:
Default image
Стефан Ташев

Журналист с дългогодишна практика като кореспондент, съдебен и криминален репортер, завеждащ отдел и заместник-главен редактор във вестниците „Демокрация“, „24 часа“ и „Преса“. Главен редактор на сайта breaking.bg. Член на УС на БНР.